Menu




Uus Sampo Rosenlew tippmudel jõudis Eestisse

Uudised 18.08.2020   

Uus Sampo Rosenlew tippmudel jõudis Eestisse


Sellest nädalast saab Eestis näha Sampo Rosenlew kombainide uut lipulaeva, Comia C22 Roto.

Esmaspäeval, 17. juulil esitleti Eestis Soome kombainitootja Sampo Rosenlew uhiuut, aga kaua ja hoolikalt testitud hübriidkombaini, Comia C22, mis on uue seeria kõige suurem mudel.

Kombaini hakatakse terve nädala jooksul katsetama Eesti erinevates paikades ja tingimustes. Üritus tipneb suuremat sorti kokkuvõtete tegemisega augusti viimasel nädalal, kus analüüsitakse põhjalikul tulemusi, mis on saadud eelnevalt Leedus ja Lätis ja lõpetuseks Eestis.

Sellega pannakse punkt uue kombainiseeria pikaajalistele katsetustele, sest teadaolevalt on hübriidkombainid valmis tuleva aasta uueks koristushooajaks. Nüüd saab hakata tellimusi esitama A.Tammel firmale, mis on Sampo Rosenlew tehase ametlik esindaja, tagades nii müügi, koolituse, hoolduse kui ka varuosade tarne.  

Paljudele Eesti põllumeestele on oluline tehase ja ladude paiknemine meile võimalikult lähedal, mis garanteerib varuosade saadavuse kui mitte samal päeval, siis hiljemalt järgneval. Heaks näiteks on siin tuntud Soome traktoritootja aastaid kestnud müügiedu, just nendel eelmainitud põhjustel. Oleme sellise info kohta kinnituse saanud kõige usaldusväärsemast allikast – põllumeestega suheldes.

Mida siis kujutab endast uus lipulaev, Comia C22? Ennekõike pakub see uut lähenemist koristustehnoloogiale, parandades katsete tulemusel kombaini tootlikkust vähemalt 30%. See tulemus saavutatakse kombineerides Sampo Rosenlew kombainidel juba pikka aega edukalt kasutatud eeltrumliga peksuaparaati kahe 383 cm pikkuse pikirootoriga, mis asendavad traditsioonilisi klahvpuistureid. Selline kombinatsioon tagab viljaterade intensiivsema separeerimise põhuosakestest, vähendades nii järelpeksusüsteemi kui ka sõelte koormust. Tulemuseks juba eelmainitud ca 30% tootlikkuse kasv.

Teiseks oluliseks faktiks on see, et selline muudatus ja tootlikkuse kasv ei nõua suuremaid mootoreid – ikka piisab 300 hobujõust.

Uuel kombainil on kasutuses juba eelmistest mudelitest tuntud hea ja mugav „Avara“ kabiin ja „Comvisio2“ juhtimiskompuuter.

Kirsina tordil kannab ka uus kombainiseeria turu kõige paremini hooldatava ja puhastatava kombaini mainet. Kõik Sampo Rosenlew kombainid on kiirelt ja lihtsalt põllul hooldatavad ning puhastatavad, mis on väga oluline mahevilja kasvatajatele, aga ka kõikidele teistele, kes hindavad kiiret ja tõhusat koristust. Meie kliima lihtsalt ei jäta meile teisi võimalusi.

 





gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

John Deere värskendab 5M sarja

John Deere värskendab 5M sarja

Uusimad John Deere 5M traktorid on saadaval uute ülekandevõi...

Uudised

New Hollandi T8 saab võimsust juurde

New Hollandi T8 saab võimsust juurde

New Holland uuendab 2025. aastaks oma Prantsusmaal Racine'i...