Menu




Fendti põllurobot Xaver sai uue kujunduse

Uudised 10.09.2020   

Fendti põllurobot Xaver sai uue kujunduse


Xaveri põlluroboti uusim välimus mitte ainult ei erine varasematest mudelitest, vaid sisaldab ka uusi külviseadmeid ja uusimat tehnoloogiat.

AGCO ettevõtte Precision Planting väljatöötatud integreeritud vSet külvikuga elektriajamiga juhtimissüsteem külvab üksikud terad ritta sentimeetri täpsusega ja etteantud kaugusele. Tulevikus on plaanis paigaldada Xaverile Precision Planting’s Smart Firmer. Tänu anduritele, mis mõõdavad mulla niiskust, temperatuuri, huumusesisaldust ja taimejääke, muudab see seemnete paigutamise sügavust vastavalt tingimustele.

Nüüd sõidab Xaver senise nelja asemel kolmel rattal ja pöörab tagaratas. Suuremad rattad suurendavad kokkupuute pinda pinnasega, tagavad suurema kliirensi, täpsema sügavuse juhtimise ja kiirema pööramise. Tagaratas toimib pressina, tihendades õrnalt mulda seemne kõrval ja kohal.

Savirohkesse pinnasesse külvamisel aitavad esirataste lisaraskused suurendada adrahõlma survet. Koguballastiga suureneb 2,0 m pikkuse ja umbes 150 kg kaaluva väliroboti kaal maksimaalselt 250 kiloni.

Seemnepunkri mahtu on suurendatud 20 liitrini, millest piisab u 0,5 hektarile (90 000 seemet/ha). Liitium-ioonaku võimsust on suurendatud 2,6 kWh-ni ja põllurobot saab töötada u 1,5 tundi, enne kui naaseb baasjaama laadimiseks. Fendti hinnangul suudab kuue robotiga sülem katta u 3 ha/h.

Uusim põlvkond on varustatud juhtimissüsteemiga VarioGuide ning FendtONE platvorm võimaldab vahetada põlluandmeid traktori ja roboti vahel, samuti roboti ja andmebaasi vahel.

"Xaver kaardistab kõik põllul olevad kasulikud põllukultuurid ja me saame seda kasutada kõigi oma järeltööde jaoks, näiteks taimekaitse, umbrohu mehaaniline tõrje ja väetamine, olenemata sellest, kas seda teevad robotid või traktorid," ütleb globaalse tehnoloogia ja innovatsiooni direktor dr Benno Pichlmaier. “Sülemtehnoloogia eelduseks on usaldusväärne võrgu leviala. Tulevikus rakendame oma digitaalstrateegiat koos 5G-võrgu laienemisega Saksamaal ja kogu maailmas. "

Fendti uurimis- ja kõrgtehnoloogiaosakond on töötanud strateegiliste tulevikuteemadega nagu sülemitehnoloogia ja robootika alates 2017. aastast.

 





gallery image
gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...