Menu




Pöttingerile on 2019/2020 majandusaasta edukas

Uudised 16.09.2020   

Pöttingerile on 2019/2020 majandusaasta edukas


2019/2020 majandusaastal teenis Pöttinger müügilt 366 miljonit eurot, mis on suuruselt teine tulemus ettevõtte ajaloos.

Majandusaasta (1. august - 31. juuli) tulemus on eelmise aasta rekordtulemusega võrreldes 4 protsenti väiksem, kahe aasta võrdluses aga on tõus üle 3 protsendi. Rahvusvahelistel turgudel genereeritud osakaal on 90 protsenti. Praegu töötab Pöttingeris 1901 inimest.

Rohumaade seadmed annavad kogu masinate müügist 70 protsenti, mullaharimisseadmed ja külvitehnika aga ligi 30 protsenti. Pöttinger väidab, et suutis säilitada teenindus- ja varuosadeäris oma efektiivsuse ka kriitilistel aegadel. Varuosade müügi kasv on 7 protsenti.

Ligi 60 protsenti kogumüügist saavutati Saksamaal, Prantsusmaal, Austrias, Poolas, Tšehhis ja Šveitsis. Suurimad üksikturud on Saksamaa 19 protsendi ja Prantsusmaa 15 protsendi müügiga. Mõlemad turud on Pöttingeri jaoks möödunud perioodil olnud stabiilsed. Saksamaa ja Prantsusmaa kõrval on Austria endiselt üks tugevamaid üksikturge. Eelmise aastaga võrreldes jäi Austria osa kogumüügist samaks ja oli möödunud majandusaastal 10 protsenti.

Ettevõte suutis osaliselt kompenseerida Covid-19 pandeemia põhjustatud langusi mõnes Euroopa riigis müügi kasvu kaudu välismaal: Pöttingeri kinnitusel on Austraalia 68-protsendilise kasvuga ja USA 67-protsendilise kasvuga absoluutsed eestvedajad. Euroopa riigid nagu Belgia, Taani ja Rootsi või mõned SRÜ riigid, nagu Kasahstan ja Valgevene, samuti Hiina ja Jaapan on ettevõtte sõnul samuti müügikasvu parimad tegijad.

Käesolevaks majandusaastaks loodab Pöttinger turuolukorra taastumist kalendriaasta lõpuks.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Prantsusmaalt pärit startupi Seederal elektritraktori protot...

Uudised

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

Investeering AGCO Linnavuori tehasesse Nokias loob tehasele...