Menu




Robotriks arendab taskukohast põllurobotit

Uudised 01.12.2020   

Robotriks arendab taskukohast põllurobotit


UK ettevõtte Robotriks töötab välja väikest ja taskukohast autonoomset põlluseadet RTU.

Robotriksi poolt välja töötatud seade sisaldab suurt veoratast, vedrustust ja arvutit, mida hoiab koos galvaniseeritud toru. Selle külge saab kinnitada mitmesuguseid tööriistu, sealhulgas mullaproovide võtmiseks, saagi koristamiseks või sügavuskaameraid 3D-kultiveerimiseks.

"Eesmärk on luua taskukohane ja usaldusväärne süsteem," ütleb Robotriksi direktor Jake Shaw-Sutton. "Seade maksab vaid 7000 naela (7790 eurot – toim), mis on umbes kümnendik enamiku teiste turul olevate samalaadsete hinnast."

RTU on juba läbi teinud testid reaalsetes oludes. "Seda saab kasutada mitmesugustel eesmärkidel alates põllukultuuride monitoorimisest kuni saagi koristamiseni, näiteks lillkapsa puhul," lisab Shaw-Sutton, kes töötab ka Plymouthi ülikooli vanem-robootikatehnikuna.

Kõiki andmeid töödeldakse kohapeal, RTU pardal: "See oli otsus, mille tegime pärast põllumeestega rääkimist. Nad soovisid, et ainult neil oleks juurdepääs oma andmetele ja need ei läheks pilve. "

Akutoitel sõiduk võib kanda mitusada kilo ja selle maksimaalne kiirus on 16 km h. Akud kestavad kuni 24 tundi. "Praegu tuleb laadimiseks ühendada pistik, kuid kaalume dokkimisjaama kasutamist, mis saaks oma energia päikesepaneelilt."

Täielikult reguleeritav igale kõrgusele ja laiusele, töötab RTU kas kaugjuhtimispuldiga või autonoomselt droonide abil.

Robotriks on üks Plymouthi ülikooli uute tehnoloogiaettevõtete klastritest ja saab oma rahastuse Agri-tech Cornwallist ja Cornwalli Arendusettevõtte innovatsioonitoetusest. Praegu katsetamisfaasis seadme esimene kommertsversioon usutakse turule jõudvat aasta jooksul.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...