Menu




Kriisiaasta oli Claasile kasumlik

Uudised 12.01.2021   

Kriisiaasta oli Claasile kasumlik


Claas suurendas 2020. majandusaastal müüki 3,7 protsenti 4,042 miljardi euroni (2019. aastal 3,898 miljardit eurot).

Maksustamise-eelne tulu kasvas 136 miljonilt eurolt 2019. aastal 158 miljoni euroni.

Claas: rahvusvaheliselt laiapõhjaline

„Pandeemiast ja tootmise peatumisest hoolimata suutis Claas saavutada müügi kasvu ja parandada kasumlikkust. Meie lai rahvusvaheline positsioneerimine tasus end ära,” ütleb Claasi kontserni juhtkonna esimees Thomas Böck.

Kui müük Saksamaal, Prantsusmaal ja teistes Lääne-Euroopa riikides oli üldiselt stabiilne, kaasnes Ida-Euroopas ja eriti Venemaal märkimisväärne kasv. Claas saavutas kõige suurema müügikasvu, umbes 20 protsenti, väljaspool Euroopat, kusjuures Põhja-Ameerika osutus kõige olulisemaks tõukejõuks.

Tähtsate investeerimisprojektide elluviimine

Vaatamata kroonaviiruse kahjulikule mõjule õnnestus olulised investeerimisprojektid plaanipäraselt ellu viia. Le Mansi traktoritehases on tootmistehnoloogiate kaasajastamisega paindlikkust ja efektiivsust oluliselt suurendatud. Harsewinkelis viidi lõpule kombaini komplekteerimise ulatusliku moderniseerimise projekti esimene etapp.

Uued müügikeskused Prantsusmaal ja Suurbritannias käivitati koos lisavõimalustega teenindus- ja varuosadeäris. Neid toetab optimaalselt Hammi uus kõrglae ladu. Lisaks suurenenud kapitalikulutustele 125 eurolt 131 miljonile eurole vähendati teadus- ja arendustegevuse kulutusi veidi 244-lt 237 miljonile eurole.

Resistentsed tootmis- ja müügiprotsessid

Ettevõtte positiivset arengut polnud esialgu oodata. Enda andmetel kohanes Claas koroonakriisi algfaasis kiiresti uute väljakutsetega, kasutades lühikesi otsustamisteid. Mitu nädalat kestnud tootmiskatkestuse ajal peaaegu kõigis tootmiskohtades tehti ulatuslikult ettevalmistusi tootmise võimalikult varakult taaskäivitamiseks.

Klientide varustamist saab parimal võimalikul viisil säilitada suure hulga töötajate ja tiheda logistikavõrgu abil. Agritechnica toetuse ja arvukate digiürituste abil oli võimalik uusi tooteid tõhusalt edastada.

Töötajate arv ülemaailmselt stabiilne

Töötajate arv arenes aasta jooksul peaaegu stabiilselt ja oli 2020. majandusaasta lõpus kogu maailmas 11 395 (2019. aastal 11 448). Saksamaal kasvas töötajate arv 1,7 protsenti 5596-ni, Prantsusmaal langes see 1 protsendi võrra 2279-ni.

Pidades silmas kroonipandeemiat ja endiselt aktuaalseid rahvusvahelisi kaubanduskonflikte ei saa välistada negatiivset mõju müügile ja kasumile.

Täiendavaid riske võivad tekitada kõikuvad tootjahinnad ja põhiturgude põllumajandustootjate poliitilise raamistiku muutmine. Vaatamata nendele ebakindlustele eeldab Claas, et jooksva 2021. majandusaasta müük ja kasum jäävad 2020. aasta tasemele.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

John Deere värskendab 5M sarja

John Deere värskendab 5M sarja

Uusimad John Deere 5M traktorid on saadaval uute ülekandevõi...

Uudised

New Hollandi T8 saab võimsust juurde

New Hollandi T8 saab võimsust juurde

New Holland uuendab 2025. aastaks oma Prantsusmaal Racine'i...