Menu




CNH investeerib elektritraktorite tootmisse

Uudised 29.03.2021   

CNH investeerib elektritraktorite tootmisse


CNH Industrial usub, et investeering USA idufirmasse Monarch Tractor kiirendab üleminekut traktorite suurema autonoomia ja elektrifitseerimise suunas.

Californias asuv, 2019. aastal asutatud Monarch Tractors käivitas oma esimese täiselektrilise kompakttraktori mullu detsembris.

Traktor on võimeline pakkuma 40 hj (30 kW) pidevat võimsust kuni 10 tunni jooksul ja lühikest 70 hj (55 kW) tippvõimsust. See ei rahulda praegu veel enamiku farmide vajadusi, kuid näitab siiski suunda, mida mööda tööstus võiks liikuda võimsusskaala alumises otsas.

Laadimiseks pingel 220 V kulub 4-5 tundi. Teise võimalusena suudab üks töötaja vahetada tühja aku täis aku vastu 10 minuti jooksul. Ent lisaaku maksab umbes 15 000 USA dollarit ehk 12 731 eurot.

Traktoril on juhiabi ja kokkupõrgete vältimise süsteem, nägemispõhine jõuvõtuvõlli ohutus ning 360-kraadised kaamerad ja kaitserauad. Andurid ja kaamerad annavad andmeid, mida saab kasutada reaalajas seadmete kohandamiseks, samuti pikaajaliste saagiprognooside, praeguste kasvuetappide ja muude taime/põllukultuuri terviseprobleemide hindamiseks.

3,5 m pikkusel traktoril on 60 l/min hüdrosüsteem ja 540 p/min (40 hj/30 kW) jõuvõtuvõll. Lisavalikute seas on nelikvedu.

USAs algavad elektritraktori hinnad 50 000 dollarist ehk 42 437 eurost (sisaldab juhita režiimi). Esimesi tarneid on oodata sel sügisel.

 





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Prantsusmaalt pärit startupi Seederal elektritraktori protot...

Uudised

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

Investeering AGCO Linnavuori tehasesse Nokias loob tehasele...