Menu




Pöttinger SensoSafe säästab metsloomi

Uudised 03.05.2021   

Pöttinger SensoSafe säästab metsloomi


Pöttinger SensoSafe tunneb niitmisel sensoririba abil ära metsloomad.

  • NIR-sensoririba SensoSafe töötab temperatuurist ja päevavalgusest sõltumatult.
  • Pöttinger pakub versioone 3 m ja 10 m töölaiusega.
  • Metsloomade edukaks avastamiseks tuleb tiheda ja kõrge rohuga aladel sõita aeglasemalt.

Sageli varjavad noored loomad end läheneva niiduki ees kõrges rohus kuni viimse hetkeni lootuses, et „vaenlane“ neid ei märka. Vaesed loomakesed saavad tihti surmavaid vigastusi. Peale selle põhjustavad rümpade osad sööda saastumist ja sellest tulenevalt probleeme kariloomade tervise ja jõudlusega. Halvimal juhul võivad hukkuda ka põllumajandusloomad.

Metsloomade päästmine: NIR-andurid

Droonide ja termokaamerate abil saab metsloomi rohus tuvastada. Selle süsteemi edu sõltub aga maapinna lähedal olevast temperatuurist või objekti ja selle ümbruse temperatuuri erinevusest. Teistelgi hoiatussüsteemidel on töökindluse osas puudusi.

Pöttingeri SensoSafe töötab seevastu sõltumatult kellaajast ja ilmastikutingimustest. Teise eelisena saab seda metslooma päästjat kasutada otse niitmise ajal.

Selleks on Pöttinger varustanud niiduki lähi-infrapuna (NIR) anduritega ribaga. Need valgustavad rohumaad oma valgusallikaga, mille valgus omakorda peegeldub tagasi. Rohus lamav loom peegeldab maast ja rohust oluliselt erinevat valgusspektrit. See võimaldab andurisüsteemil looma ära tunda. Tänu aktiivsele valgustusele ei sõltu see tuvastamispõhimõte päikesekiirgusest. Tundlikkust saab töötingimustele kohandada neljal eri tasemel.

Kaks versiooni saadaval

Pöttinger SensoSafe on saadaval kahes erinevas versioonis. Koos Pöttinger Alpha Motion eesmise niidukiga töötab süsteem täisautomaatselt ja tõstab niiduki ise üles kohe pärast looma tuvastamist. Anduririba on niiduki külge kinnitatud püsivalt. Kui SensoSafe metsloomapäästja on paigaldatud mõnele teisele niiduki mudelile, teavitab see juhti metslooma tuvastamisest helisignaaliga. Juht peab niiduki ise peatama või üles tõstma.

 





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...

Uudised

Maamess peab tänavu 30. juubelit

Maamess peab tänavu 30. juubelit

Järjekorras 30. rahvusvaheline põllumajanduse, metsanduse, a...

Uudised

Claas arendas traktoritele uued laadurid

Claas arendas traktoritele uued laadurid

Claas tõi oma Eliose, Axose ja Arioni traktoritele turule uu...