Menu




Claas käivitas Le Mans’i tulevikutehase

Uudised 04.06.2021   

Claas käivitas Le Mans’i tulevikutehase


Prantsusmaal Le Mans’s asuv CLAASi traktoritehas alustas ametlikult tegevust pärast kolmeaastast moderniseerimist.

Tuginedes tipptasemel digitehnoloogiale, kehtestab see tootmisrajatis uued standardid.

2017. aastal andis CLAAS oma uuele suurinvesteeringule Le Mans'is rohelise tule. 40 miljonit eurot on kulunud peamiselt montaažiseadmete täielikule uuendamisele ja tehase digitaalsele ümberkujundamisele. Seega on pärast 2003. aastal toimunud ettevõtte Renault Agriculture omandamist tehtud koguinvesteering umbes 80 miljonit eurot, mis on paigutatud Le Mans’i, Vélizy arenduskeskusse ning Trangé' katsetus- ja valideerimiskeskusse. 

„Meie täielikult renoveeritud tehas Le Mans’is tõstab kvaliteetsete ja võrku ühendatud traktorite tootmise lati uuele kõrgusele,“ ütles CLAASi kontserni juhatuse esimees Thomas Böck. „Sellega paneme aluse oma globaalse äri jätkuvale kasvule.“

Juba 2019. aastal nimetati seda moderniseerimisprojekti Prantsusmaal lipulaevaks ja tulevikutööstuseks.

Digiajastu kuulutaja

Tehase ajakohastamine on loonud täiesti uued võimalused toota üha keerukamaid ja individuaalselt konfigureeritud traktoreid. Selleks on paljud keerulised protsessid uuesti läbi mõeldud, eriti ettevõttesisene logistika.

Kõige moodsamate virtuaalreaalsuse tehnoloogiate kasutamine võimaldas tehase kavandamisel kõiki protsesse digitaalselt matkida, isegi nende traktorimudelite puhul, mis polnud veel tootmisse jõudnud. Kasutades 3D-animatsioone ja virtuaalreaalsuse prille, mängiti läbi lugematul hulgal võimalusi, et mõelda läbi kõik montaažietapid alates jõuülekandest kuni valmis ja kontrollitud traktorini. Tänu sellele tuvastati kõik vajalikud ehitusmuudatused aegsasti. 

Tootmise automatiseerimisel oli võtmeteguriks nn automaatjuhitavate veokite (AGV) kasutuselevõtt. 40 sellist autonoomset kandeveokit transpordivad traktoreid ilma juhita ja täiesti automaatselt esimesest koostejaamast kuni viimaseni, suutes korraga liigutada kuni 20-tonnist koormat. See tähendab, et nende kandevõimest piisab nii kõigi praeguste tootesarjade kui ka tulevaste, veel võimsamate mudelite jaoks. 

Tulevikus suurendatakse päevatoodangut kuni 60 traktorini. 

Loe edasi siit





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...

Uudised

Maamess peab tänavu 30. juubelit

Maamess peab tänavu 30. juubelit

Järjekorras 30. rahvusvaheline põllumajanduse, metsanduse, a...