Menu




Mercedes-Benz esitleb elektriveokit eActros

Uudised 09.07.2021   

Mercedes-Benz esitleb elektriveokit eActros


  • eActrose seeriatootmine algab Wörthis sügisel
  • Sõiduulatus kuni 400 kilomeetrit; aku mahutavus kuni 420 kWh

Mercedes-Benz Trucks esitles 30. juunil 2021. aastal oma elektrilist raskeveokit eActros ning tähistab oma esimese akutoitel elektriveokiga uue ajastu algust.

,,Me peame teadvustama, et transport on üks kliimamuutuste põhjus. Aga samas me suudame olla ja olemegi osa selle probleemi lahendusest. Me alustame eActrose müügiga, mis on avalikel teedel sõitnud juba üle poole miljoni kilomeetri," märgib Karin Rådström, Daimler Truck AG juhatuse liige, kes vastutab Mercedes-Benz Trucksi eest. Rådström on veendunud eActrose kontseptsiooni edus ja turupotentsiaalis: ,,eActros ja sellega seotud teenused on Mercedes-Benz Trucksi ning meie klientide jaoks suur samm CO2-neutraalse transpordi poole!"

eActrose tehnoloogiline süda on kahe integreeritud elektrimootori ja kaheastmelise ülekandega ajam. Elektrimootorid tagavad muljet avaldava sõidumugavuse ja dünaamika ning on samas vaiksed ja heitmevabad. See tähendab, et eActrost saab kasutada ka öisteks vedudeks ja see võib sõita linnades, kuhu diiselveokeid ei lubata.

Sõltuvalt versioonist on eActrosel kolm või neli akupakki – igaühe mahutavus on u 105 kWh . Tänu maksimaalsele kogumahutavusele 420 kWh2 on realistlik sõiduulatus kuni 400 kilomeetrit. eActrost saab laadida kuni 160 kW võimsusega: 400 A alalisvoolu laadimisjaamas võtab kolme akupaki laadimine 20 protsendilt 80 protsendini aega veidi enam kui üks tund . ,,Seega sobib eActros võimekuse ja kasutatavuse poolest täiuslikult igapäevasteks jaotusvedudeks," lisab Wallfeld.

eActrosega ei panusta Mercedes-Benz Trucks ainult aktiivsele ohutusele – veoki standardvarustusse kuuluvad näiteks MirrorCam, Sideguard Assist S1R ja viienda põlvkonna Active Brake Assist (ABA) koos jalakäijate tuvastussüsteemiga – vaid ka elektrisõidukite ja nende kõrgepingesüsteemidega seotud väljakutsetele.

2021. aasta sügiseks on eActrose seeriatootmine Mercedes-Benz Trucksi suurimas koostetehases Wörthis alanud. Esimeses faasis tuleb eActros müügile  Saksamaal, Austrias, Šveitsis, Itaalias, Hispaanias, Prantsusmaal, Hollandis, Belgias, Ühendkuningriigis, Taanis, Norras ja Rootsis. Teistel turgudel alustatakse müüki hiljem.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

Investeering AGCO Linnavuori tehasesse Nokias loob tehasele...

Uudised

John Deere värskendab 5M sarja

John Deere värskendab 5M sarja

Uusimad John Deere 5M traktorid on saadaval uute ülekandevõi...