Menu




Wihuri Agri avas uue keskuse Rukki tehnopargis

Uudised 19.07.2021   

Wihuri Agri avas uue keskuse Rukki tehnopargis


Eesti üks suurimaid põllutehnika müügiesindajaid avas uue 2200 ruutmeetri suuruse keskuse Tallinna lähedal Rukki tehnopargis.

Fotod John Deere, Siim Vaikna

Uus tehnikakeskus on Wihuri OÜ suurim kolmest esindusest Eestis ja see teenindab müügi- ja hoolduspiirkonnana peamiselt Põhja- ja Lääne-Eestit.

“Uue keskuse ehitus juba tuttavasse Rukki tehnoparki Rae valda oli loogiline samm. Oleme mugavalt lähedal nii põllu-, kommunaal- kui ka aiatehnika klientidele,” sõnas Wihuri OÜ tegevjuht Kristjan Ruusamäe.

Uues hoones on kontori, müügisaali ja töökoja pinda kokku 2200 m2, millest 710 m2 on töökoda, 112 m2 pesula, 650 m2 müügisaal ja kontorid ning 360 m2 lao põrandapinda. Lisaks on esinduses suur seminariruum ja tehnikute olmeruum, tööriistade laoruum ning tehnoruum. A-energiaklassi hoone katusel on päikesepaneelid.

“John Deere’i põllumajandustehnika esindajana areneme koos Eesti põllumajandusega ning üheks oluliseks eesmärgiks peame kliendikeskset teenindust. Oleme suurendanud hooldusruumide pindala, et tagada parim hooldusteenuse kättesaadavus üha suurenevale masinapopulatsioonile. Suureneb ka meie järelturu meeskond, sest suurema kliendiväärtuse ja konkurentsieelise suudame tagada tänu väljaõppinud spetsialistidele,” sõnas Ruusamäe.

Uue maja avamiseks saabus Eestisse esimene saja tonni kombain X9. See kaksikrootoriga kombain on John Deere mudelivaliku lipulaev, mis tagab suure tootlikkuse, esmaklassilise kasutusmugavuse ja automatiseerituse. X9 1100 on varustatud uue John Deere Powertech PSS 13,6 liitrise mootoriga, mis arendab kuni 690 hobujõudu. Antud mootor töötab oluliselt madalamate pööretega, et tagada maksimaalne väändemoment ja efektiivsus. Kombaini puhastussüsteemi pindalaks on 7 m2.

X9-l on suur 16 200 liitrine terapunker, mis on varustatud kaaludega, et edastada andmeid põllult kogutud kultuuri koguse kohta. Suur punker vajab ka kiiret väljalaadimist – see on 186 liitrit sekundis. Masin on varustatud kaamerasüsteemidega, mis on paigutatud kombaini tera ja järelpeksu elevaatoritele. Nende tööks on jälgida elevaatorites toimuvat ning seeläbi reguleerida kombaini nii, et maksimaalne puhtus oleks alati punkris tagatud.

Wihuri OÜ, esindusnimega Wihuri Agri on John Deere’i põllumajandus-, golfi- ja aiatehnika ametlik esindaja Eestis. Ettevõte esindab lisaks Kramer põllumajanduslikke laadureid, Samson ja Bergmann haakeseadmeid, Wille keskkonnahooldusmasinaid ning Eberspächer soojendus- ja jahutusseadmeid. 2021. aastal lisandusid tootevalikusse Sabo aiatehnika ja Wille Powersystems tööstuslikud generaatorid, mida käitavad John Deere mootorid.

 





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...