Menu




CAT valmistas antibakteriaalse ja antimikroobse kaitsega nutitelefoni

Uudised 13.08.2021   

CAT valmistas antibakteriaalse ja antimikroobse kaitsega nutitelefoni


Karmides välitingimustes kasutamiseks mõeldud nutitelefoni Cat S42H + saab pesta ja desinfitseerida.

Cat S42 H + on esimene nutitelefon, millesse on integreeritud antibakteriaalne ja antimikroobne kaitse. Tootmises kasutatakse hõbeioone, et vähendada bakterite kasvu. Rahvusvahelise ISO 22196 standardi kohaselt on tõestatud, et aktiivne antimikroobne aine pärsib bakterirakkude taastootmist 15 minuti jooksul üle 80% ja 24 tunni jooksul 99,9%.

Cat S42 H + on ka veekindel ja vastab kaitseklassidele IP68 ja IP69. Seda saab pesta seebiga või desinfitseerida alkoholi, desinfektsioonivahendite ja klooripuhastusvahenditega.

Kõrvuti ülalmainitud nutitelefoniga toob Cat turule ka vastupidava IP68 ja IP69 niiskuskindlusega vanakooli nn nuputelefoni Cat B40 4G, millel on samuti täiustatud antimikroobne kaitse vastavalt standardile ISO 22196.

WHO nimetab mobiiltelefone potentsiaalse bakterite ja viiruste kandjana, kus iga suhtlemine võib need teie näole või nahale üle kanda. Akadeemilises meditsiiniajakirjas Germs 2017. aastal avaldatud uuringu kohaselt leiti mobiiltelefonidelt üle 17 000 bakteri. Uuringud on näidanud, et taskus olev mobiiltelefon on kümme korda mustem kui tualeti prill-laud.

„Üks põhjus, miks meie telefonid on nii määrdunud, on nende toodetud kuumus. Bakterid õitsevad soojas keskkonnas ja me võtame oma mobiiltelefonid kõikjale kaasa, kus me elame ja töötame, kogudes pidevalt uusi saasteaineid. Esitleme uhkusega neid antibakteriaalseid seadmeid, mis loodetavasti aitavad neid riske vähendada ja julgustavad ümber mõtestama, kuidas kasutada isiklikke ja jagatud telefone,” ütleb Cati tootva Bullitt Groupi tooteportfelli asepresident Peter Cunningham.

Cat S42 H+ soovituslik jaehind on 269 eurot ja Cat B40 79,90 eurot.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...