Menu



Amazone DirectInject pälvis Agritechnica innovatsiooniauhinna

Uudised 20.01.2022   

Amazone DirectInject pälvis Agritechnica innovatsiooniauhinna


DLG (Saksamaa Põllumajandusühing) Innovatsioonikomisjon kuulutas välja Agritechnica 2022 innovatsiooniauhindade võitjad. AMAZONE pälvis uue DirectInjecti eest hõbemedali. DirectInject võimaldab pestitsiidi kiiret, paindlikku ja vajadustele vastavat doseerimist.

Põllumeeste nõuded taimekaitse osas käivad käsikäes pidevalt areneva tehnoloogiaga ja järjest olulisemaks muutub paindlikkus põllul kasutatavate taimekaitsevahendite valikul.

Kuidas see töötab?

DirectInjecti eripära võrreldes tavaliste süsteemidega on pritsimisprotsessi kiire reaktsiooniaeg ning selle täielik integreerimine pritsimisvedeliku ringlusse ja pihusti töösse.

DirectInjectiga on võimalik individuaalselt reageerida põllukultuuri vajadustele, vähendades nii taimekaitsevahendite kasutamist kui ka pritsi sõitude arvu. See säästab aega, raha ja kaitseb keskkonda.

DirectInject koosneb täiendavast 50-liitrisest oma doseerimissüsteemiga paagist, mis on integreeritud UX 01 Superi panipaika masina paremal küljel. See tähendab, et paak on kergesti ligipääsetav ja seda saab ohutult täita. Nende komponentide integreerimine hoiukambrisse tagab ka kõigi seadmete optimaalse kaitse.

Tehnoloogia peamine eelis on see, et DirectInject saab töötada lahjendamata taimekaitsevahenditega. Mehaaniline segisti tagab, et isegi eralduma kippuvad taimekaitsevahendid jäävad homogeenseks.

Rakendub põllul ühe nupuvajutusega

Kui pritsi operaator märkab näiteks soovimatut umbrohtu, mida tuleb teatud piirkonnas tõrjuda, saab ta ühe nupuvajutusega kabiinist aktiveerida DirectInjecti süsteemi. Seejärel lisatakse DirectInjecti paagist saadav lisatoode pritsimisvahendile. Optimeeritud reaktsiooniaeg võrreldes tavaliste süsteemidega saavutatakse kaherealise süsteemiga. Eelsegatud pritsimisainet pritsimisaine paagist ja taimekaitsevahendit DirectInjecti paagist hoitakse poomi erinevates etteandetorudes. Kui otsetoitesüsteem on aktiveeritud, kantakse segu läbi düüside poomi mitme sissepritsepunkti kaudu. Need lühikesed teed pritsimisaine poomile jõudmiseks põhjustavad lühikese reaktsiooniaja põllul.

DUS pro kõrgsurve retsirkulatsioonisüsteem võimaldab pihustustorus oleval pihustusainel kogu aeg eelseadistatud pritsimisrõhuga ringelda, isegi kui düüsid on suletud. Ringlus peatub, kui otsesöötmise süsteem on aktiveeritud, mis tähendab, et pritsimisaine paagis olev pihustusaine ei segune DirectInjecti paagist pärineva tootega.

Puhastamine käib automaatselt

Kuna DirectInject võib töötada ka lahjendamata taimekaitsevahenditega, saab kasutamata kogused tagastada toote originaalpakendisse. Sellest tulenevalt ei pea enne pealekandmist teadma tegelikult vajaminevat taimekaitsevahendi kogust, samuti ei pea pärast pealekandmist tegelema segatud jääkkogustega.

Kogu süsteemi saab pärast pealekandmist traktori kabiinist automaatselt puhastada. Kõik elemendid on selleks otstarbeks integreeritud pihusti Comfort-Packi. See annab kasutajale meelerahu ja säästab aega.

DirectInjecti kasutavad põllumehed saavad nüüd taimekaitse osas palju paindlikumalt reageerida üksikutele põldudele ja nende osadele. Tulemuseks on aja kokkuhoid, taimekaitsevahendite kasutamise vähenemine ja optimaalsed saagid.

DirectInjecti otsesöötmissüsteemi saab kasutada üheteljeliste taimekaitsepritsidega UX 01, millel on standardne ISOBUS-side ja AmaSwitch või AmaSelect ühe düüsi juhtimine DUS pro kõrgsurve retsirkulatsioonisüsteemiga.

Eelised lühidalt:

• Taimekaitsevahendite paindlik, kiire ja vajaduspõhine kasutamine

• Sääst:

– tööaeg ja tööjõukulud

– masinakulud

– taimekaitsevahendid

• Optimaalsed põllukultuurid

• Keskkonnasõbralik





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...