Menu




Kummiroomikud koguvad populaarsust

Uudised 15.02.2022   

Kummiroomikud koguvad populaarsust


Itaalia tootja Poluzzi valmistab kummist roomikuid traktorite, kombainide, suhkrupeedi-, kartuli- ja silokombainide tarbeks ning varustab nüüd ka pritsid lintidega.

Alates pritsidele mõeldud mudeli Anacon turuletoomisest 2020. aastal on Poluzzi Track System Engineering tarninud 12 komplekti John Deere'i R4030 jaoks ning kaks nii Dammannile kui Berthoud’le. Uusim, 17. tarne pritsidele on nelja roomikuga komplekt (40 cm laiust) iseliikuvale Grim 3500-le.

"Kliendid ütlevad, et lindid pakuvad pinnase tihenemise vähendamiseks vajalikku haardumist, mis annab neile parema kontrolli halbades tingimustes," kommenteerib tegevdirektor Simone Poluzzi. „Samuti ei vaju roomikud maasse, mis mõjutab soodsalt pritsimispoomi stabiilsust. See võimaldab langetada seda põllukultuuri tipule lähemale, et suurendada täpsust ja vähendada hajuvust.“

Enamik kummiroomikutest on masinatele paigaldatud Bulgaarias, Itaalias, Saksamaal ja Šveitsis, kuid mõned komplektid on tarnitud klientidele Venemaal ja Paraguays.

Poluzzi pere-ettevõte alustas 1975. aastal teraslintide taastamisega. Ettevõte valmistas oma esimesed terasroomikud 1999. aastal ja teeb neid riisikombainidele veel tänagi. Esimesed kummist lindid, kombainidele mõeldud mudel Ultron, toodi turule 2006. aastal.

Pereettevõte projekteerib ja toodab ka kummist roomikajamit. Lisaks iseliikuvatele pritsidele ja kombainidele (Claas, Case-IH, Deutz-Fahr, John Deere, Fendt, Laverda ja New Holland) ning iseliikuvatele silokombainidele (Claas, Fendt, John Deere, Krone ja New Holland), toodab Itaalia ettevõte ka kummist roomikuid traktoritele (100 kuni 600 hj) ja paigaldas hiljuti kaksikkomplekti 12,0 m Bednari külvikule.

Ettevõte tarnib oma roomikuüksusi üle maailma, kuid suurimad turud on Ida-Euroopas ja Venemaal.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...