Menu




John Deere valmistas taaskasutatud materjalidest UTV

28.07.2022   

John Deere valmistas taaskasutatud materjalidest UTV


Mississippi jõest välja tõmmatud plastpudelitest valmistatud kapott ja jahvatatud kookospähklist panipaik on vaid paar üllatavat materjali, mida selle Gatori kontseptmudeli valmistamisel on kasutatud.

John Deere'i ja Fordi säästvate materjalide meeskonna neli aastat kestnud koostöö tulemusena valmis prototüüp, mille väljatöötamise eesmärgiks oli uurida jäätmevoogusid ja muuta need elujõulisteks masinakomponentideks.

Eesmärk oli ehitada Gator, kasutades taastuvaid, ringlussevõetud ja taaskasutatavaid materjale. "See oli raske, sest pidime töötama oma praeguste tööriistade raamistiku piires," kommenteerib materjalide vaneminsener Keith Shanter. "Me ei kavatsenud investeerida uutesse tööriistadesse toote jaoks, mis turule ei jõua, kuid tegime kõik endast oleneva, et leida jätkusuutlikke materjale, mis sobiksid asenduseks."

Lõppkokkuvõttes kasutati laia valikut erinevaid materjale, sealhulgas sojaoad katuse ja uste jaoks ning istmevaht. Sisepaneelideks valiti lina- ja kanepikiud, nisuõled ja vahtrapuit ning välisukse paneelid on valmistatud suhkruroost maisitõlviku täidisega. Armatuurlaual kasutati riisikestade täiteainet ja haaratsi käepidemed on valmistatud taaskasutatud kalavõrkudest.





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Võrdluses seitse korda 120 hobujõudu

Võrdluses seitse korda 120 hobujõudu

Tehnika ja kütusekulu osas paistsid Soomes tehtud testis sil...

Alliance pakub rohkem rehvisuurusi

Alliance pakub rohkem rehvisuurusi

Alliance tutvustab põllumajandusrehvide Agriflex 363+ uusi s...

Veel jõuab Maamessile!

Veel jõuab Maamessile!

Maamess käib Tartus täie hooga.