Menu




AGCO töötas välja tulevikukütustele sobiva mootori

Uudised 16.11.2022   

AGCO töötas välja tulevikukütustele sobiva mootori


AGCO uus Core75 mootor on loodud töötama kütustega nagu vesinik, etanool, metanool, biogaas, ja võib potentsiaalselt toimida ka elektrilise hübriidina.

Esialgu on mootor saadaval 7,5 l, 300 hj (223 kW) versioonina.

Esimene kavandatud mudel laiemast valikust töötab hüdrogeenitud taimeõlil (HVO), võimaldades vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid kuni 90%.

Uus mootor annab 1450 Nm pöördemomenti ja on loodud pakkuma maksimaalset pöördemomenti 1300 p/min juures tavapärase 1500 p/min asemel. „See madala kiirusega kontseptsioon pakub oma võimsusklassis (188 g/kWh) praegu turul parimat kütusesäästlikkust,“ kommenteerib AGCO Poweri inseneriala direktor Kari Aaltonen.

Uus 300 hj (223 kW) mootor on loodud töötama HVO kütustel ja võib peagi toimida ka vesinikul, bioetanoolil, metanoolil, biogaasil või elektrilise hübriidina.

Mootori lihtsustatud konstruktsioon muudab selle töökindlamaks ja hõlpsamini hooldatavaks. Täiustatud heitgaaside järeltöötlussüsteem (EAT) vastab kõige rangematele heitgaasistandarditele, ilma et oleks vaja EGR-i.

Hiljuti turule tulnud Fendt 700 Vario Gen 7 traktorid on esimesed, mis kasutavad uut mootorit, mille disain ja paigutus on andnud neile parema pöörderingi ja kõrgema kliirensi.

 

 





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

John Deere värskendab 5M sarja

John Deere värskendab 5M sarja

Uusimad John Deere 5M traktorid on saadaval uute ülekandevõi...

Uudised

New Hollandi T8 saab võimsust juurde

New Hollandi T8 saab võimsust juurde

New Holland uuendab 2025. aastaks oma Prantsusmaal Racine'i...