Menu




Husqvarna esitleb uusimaid muruniitmise tehnoloogiaid

Uudised 10.02.2023   

Husqvarna esitleb uusimaid muruniitmise tehnoloogiaid


Virtuaalsel pressikonverentsil tutvustas Husqvarna algava hooaja uuendusi alates kodukasutusest kuni professionaalse segmendini.

Husqvarna portfellis on lai valik muruniidukeid: käsiajamiga muruniidukitest kuni aeda või suurtele aladele mõeldud robotite ja murutraktoriteni.

Akuga robotmuruniiduk eraaedadesse

2023. aasta muruhooajaks esitleb Husqvarna oma esimest eraaedadele mõeldud ilma piirdekaablita kasutatavat robotniidukit Automower. "Nera" on uue Husqvarna Automoweri seeria nimi, mida saab kasutada kas majasisese satelliitnavigatsioonisüsteemi EPOS või piirdekaablitega. Husqvarna Automower robotniidukitega 430X ja 450X Nera saavad aiaomanikud nutitelefoni abil hõlpsalt luua virtuaalseid lõiketsoone ja paindlikult määrata, kus, millal ja millisel kõrgusel niitmine peaks toimuma.

Tänu juhtmevabale satelliitnavigatsioonisüsteemile EPOS suudab Husqvarna Automower Nera töötada 2-3 cm täpsusega ning tuleb tootja sõnul toime ka ebatasasel maastikul ja kuni 50% kaldega kallakutel. Selleks tuleb Nera seeria robotniidukitele lisada EPOS pistikkomplekt, mis on saadaval eraldi lisana.

Husqvarna Automower Nera robotniidukid on saadaval kolme mudelina, mis mõeldud pindalale 2200–5000 m². Mõlemad robotniidukid seeriast 400 on varustatud radaritehnoloogial põhineva objektide vältimise süsteemiga. Kõiki mudeleid saab puhastada mugavalt aiavoolikuga.

Uus akutoitel Rider 200iX

Akku-Rider 200iX pakub intelligentset lahendust suurte haljasaladega kinnisvaraomanikele, kes ei taha muretseda müra, CO₂ emissiooni ega kõrgete ülalpidamiskulude pärast. Rideri toiteallikaks on 48 V liitiumioonaku ja see suudab saavutada maksimaalse kiiruse 9,5 km/h. Niitmisel on maksimaalne kiirus veidi alla 6 km/h.

Akku-Rider 200iX peab ühe akulaadimisega vastu umbes tund aega. Tööaega saab pikendada täiendava akuga.

Rider on varustatud automaatsete funktsioonidega nagu dünaamiline niitmine. Töö kohandub muru tekstuuriga. Kõiki kolme lõikekorpuses olevat tera juhitakse eraldi mootoriga, mis võimaldab iga tera liikumist iseseisvalt reguleerida. Rideril on liigendrool ja ette paigaldatud niidukorpus (niitmislaius 94 või 103 cm).





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Prantsusmaalt pärit startupi Seederal elektritraktori protot...

Uudised

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

Investeering AGCO Linnavuori tehasesse Nokias loob tehasele...