Menu




CUPRA Formentor võitis maineka Saksa ajakirja parima maastikusõiduki tiitli

Auto 14.02.2023   

CUPRA Formentor võitis maineka Saksa ajakirja parima maastikusõiduki tiitli


Tuntud Saksa ajakirja Auto Motor und Sports auhindade jagamisel jõudis CUPRA kõige trendikamate markide kategoorias neljandale kohale ning Formentor võitis 2023. aasta parima auto tiitli imporditud kompaktsete linnamaasturite ja maastikusõidukite kategoorias.

Ajakirja lugejate hääletus on autotööstuse jaoks olulisel kohal. 47. korda palus ajakiri lugejatel valida parimad sõidukid. Lugejahääletuses osales 422 mudelit 13. kategoorias, eraldi hääletati nii üld- kui importsõidukite kategoorias.

CUPRA Formentor sai enim lugejate hääli imporditud kompaktsete linnamaasturite ja maastikusõidukite kategoorias. Formentor võidutses selles uskumatult konkurentsitihedas kategoorias juba teist aastat järjest.

„CUPRA on Saksamaal väga edukas ja näitab taaskord, mida tähendab olla mark, kes esitab väljakutse kohalikele markidele. Lugejahääletuse tulemus on sellele parim kinnitus. Meil on suurepärane tunne, et saame trendiküsimustes paljude tugevate Saksa konkurentide seas segadust tekitada,“ ütles CUPRA tegevjuht Wayne Griffith. „Aga me peame väga oluliseks ka Formentori edu. See mudel teeb CUPRA teiste seas silmapaistvaks. Formentor on eriline ja see on taaskord leidnud esile tõstmist.“

Ajakiri Auto Motor und Sports pani nimekirja 64 kompaktset maastikusõidukit, hääletusel osales 101 550 inimest. Formentor avaldas muljet unikaalse disaini, silmapaistva sõidudünaamika ja sooritusega. Kõik see aitas jagu saada tõsistest konkurentidest kategoorias, kus osales kõige rohkem sõidukeid.

Alates 2018. aastast on CUPRA võitnud kolm ajakirja Auto Motor und Sports auhinda ning üleilmselt on CUPRA võitnud kokku 123 erinevat auhinda. Eelmisel aastal võitis Formentor kuus Auto Motor und Sports auhinda, nende seas võit parima auto kategoorias. Kõik CUPRA uued mudelid on olnud maineka Euroopa Aasta Auto finalistide seas.

Saksamaal üks populaarsemaid

 Kõige trendikama automargi kategoorias tõusis CUPRA neljandaks kolme Saksa margi järel – teda edestasid BMW, Porsche ja Mercedes-Benz.

Ajakirja lugejahääletuse võidud on vaid osa eduloost. Formentori müüginumbrid näitavad selgelt, et see linnamaastur on Saksamaal üks populaarsemaid autosid. Saksamaa transpordiamet (KBA) paigutas Formentori eelmise aasta enimmüüdumate linnamaasturite sekka.

Formentori panus oli märkimisväärne ka margi rekordtulemuses Saksamaal: enam kui pooled uutest registreeritud CUPRA sõidukitest on just Formentorid. Kokku müüdi Saksamaal 32 639 CUPRA Formentori, mis märgib eelnenud aastaga võrreldes 85,4% tõusu.

 





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Auto

Kas Porsche linnamaastur sobib põllule?

Kas Porsche linnamaastur sobib põllule?

„Proovisõidupäeva hommikul mõtisklesin, et milline põllumees...

Auto

Peugeot Expert Dangel 4x4: korraga põllul ja kontoris

Peugeot Expert Dangel 4x4: korraga põllul ja kontoris

Peugeot Expert on multifunktsionaalne valik inimesele, kelle...

Auto

Kompaktkaubik Proace City:  terve tonn kaupa

Kompaktkaubik Proace City: terve tonn kaupa

Kompaktkaubik Proace City on Toyota väikeste tarbesõidukite...