Menu




Danish Agro Group omandab Baltimaade Konekeskod

Uudised 31.03.2020   

Danish Agro Group omandab Baltimaade Konekeskod


Euroopa konkurentsiamet kiitis äsja heaks Danish Agro  Group`i taotluse Baltimaades tegutsevate CLAASi masinate edasimüügiettevõtete AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija ja UAB Konekesko Lietuva ülejäänud 55% aktsiate omandamiseks.

Tehing sõlmiti täna, 31. märtsil.  Heakskiit anti, kuna jaanuaris välja kuulutatud tingimused, gupi olemasolevate masinate edasimüügiga seotud tegevuste loovutamiseks Eestis olid täidetud.

Danish Agro Group tegevjuht Henning Haahr on asjade käiguga väga rahul: „Danish Agro pere saab endale kolm tugevat ettevõtet, millel on suurepärane juhtkond ja pühendunud töötajad. Olen kindel, et suudame oma ettevõtteid tänu saadud heakskiidule edasi arendada. Soome ja Baltimaade tugevate põllumajandusettevõtete ja masinate edasimüüjate abil loodame saavutada Soome ja Baltimaade põllumeeste seas eelistatuima partneri positsiooni,“ ütleb ta.

Danish Agro masinate divisjoni tegevjuht Jens Skifter näeb Baltimaades ja Soomes suurt potentsiaali. „Meil on suurepärased ja usalduslikud suhted kõigi oma tarnijatega, nende hulgas CLAASiga, kes on olnud nendes riikides juba 20 aastat Konekesko tarnija. Baltimaade masinate edasimüügiettevõtete liitumises meie perega on palju potentsiaali ja sünergiat. Esindame tulevikus CLAASi seitsmes riigis, mis annab põllumajandustootjatele palju eeliseid teeninduse, varuosade ja kasutatud masinatega kauplemise valdkonnas, ning see toimib ka piiriüleselt meie ettevõtete vahel. Samuti soovime edasi arendada väga olulist metsandusele ja ehitustehnikale keskendunud äri. Oleme väga uhked selle üle, et saame esindada Ponsse, Kobelco ja Kubota ehitusmasinaid,“ sõnab ta lõpetuseks.

Kolmel Baltimaade ettevõttel on ligi 290 töötajat ja kokku 14 filiaali, sealhulgas varuosalaod ja teenindusasutused.

Pärast ühinemise lõpuleviimist nimetatakse ettevõtted ümber:

Eesti: DA Estonian Machinery AS

Läti: Baltic Agro Machinery SIA

Leedu: Baltic Agro Machinery UAB

 

Fakte Danish Agro põllumajandusettevõtte kohta

Danish Agro Grupp koosneb paljudest põllumajandusettevõtetest Taanis ja välismaal. Neil on ühine eesmärk: aidata tihedas koostöös klientidega kaasa lisaväärtust pakkuvatele lahendustele oma valdkondades.

Kontsern tegutseb peamiselt söödasegude, koostisosade ja vitamiinisegude, väetise, taimekaitse, seemnete ja energia müügi valdkonnas ning ostab põllukultuure põllumajandusettevõtetelt.

Grupp müüb mitmeid juhtivaid põllutöömasinate kaubamärke ja juhib harrastustele ja vaba aja veetmise kaupadele spetsialiseerunud jaekauplusteketti.

Danish Agro Grupil on ligi 5000 töötajat ja grupi 2020. aasta eelarves on planeeritud käive 35 miljardit Taani krooni.

 

 

 

 

 

 

 





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...

Uudised

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Yara Atfarm ja N-Tester BT – täpse lämmastikväetamise tööriistad põllumehele

Atfarm on veebipõhine rakendus põllukultuuride seiramiseks n...