Menu




AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

Uudised 26.03.2024   

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot


Investeering AGCO Linnavuori tehasesse Nokias loob tehasele uue labori alternatiivkütustel töötavate sisepõlemismootorite , samuti hulga elektrilahenduste arendamiseks nagu hübriidid, kütuseelemendid ja kõrgepingeakutehnoloogia.

Uued 11 000 m² suurused hooned, mis valmivad 2024. ja 2025. aasta jooksul, sisaldavad ka koolitus- ja külastuskeskust, tootmissaali silindripeade töötlemiseks ja CVT komponentide tootmiseks, värvitöökoda ja ümbertöödeldud mootorite testimisvõimalusi.

AGCO Poweri tegevdirektor Juha Tervala ütleb, et investeering võimaldab ettevõttel kasvatada oma töövõimekust. "Ümbertöödeldud tooted võetakse lahti üksikute komponentideni, kontrollitakse, puhastatakse ja ehitatakse täielikult ümber," ütles ta. "Oleme kasutatud mootoreid ümber töödelnud ringmajanduse põhimõttel alates 1990. aastast. Tootetäiustused põhinevad viimasel versioonil ning remonditud, testitud ja värvitud mootorile antakse täielik tehasegarantii."

70 miljoni euro suurune investeering võimaldab ka Linnavuori tehasel laiendada CVT komponentide tootmist AGCO traktoritele (Fendt, Massey Ferguson ja Valtra), lubades toota rohkem ülitäpseid jõuülekandekomponente.

"Praegu toodame aastas ligikaudu miljon hammasratast ja -telge, kuid pärast investeeringuid peaks see arv kahekordistuma," lisas Tervala.

Uude tootmishalli tuleb ka uus kõrge automatiseerimisastmega töötlusliin CORE mootorite silindripeade valmistamiseks.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

Uued suurema klassi H-seeria harvesterid ja forvarderid näit...

Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...