Menu



Claas esitleb viit uut Disco niidukit

Uudised 10.07.2024   

Claas esitleb viit uut Disco niidukit


Disco niidukite 25. juubeli tähistamiseks on Claas turule toonud neli uut niiduki-muljuri kombinatsiooni.

Need on Disco 8500 C Trend, Disco 8500 RC Trend, Disco 9300 C Comfort ja Disco 9300 Rc Comfort. Disco 3600 esiniidukile muljurit lisamata on mõnedes riikides tootevalikusse lisandunud ka uus XXL suuremõõtmeline niiduk Disco 1100 Comfort.

Täna kuulub Claasi tootevalikusse üle 15 kolmekordse niidukikombinatsiooni töölaiusega 8,30 kuni 10,70 m. Viiel uuel Claas mudelil on senisest veelgi suurem jõudlus, parem kulumiskaitse ja täiustatud juhi mugavus, et rahuldada homsete farmide vajadusi.

Disco 8500 C / RC Trend: väle, optimeeritud raskuskeskmega

Kahe uue mudeliga, Disco 8500 C Trend ja Disco 8500 RC Trend, on Claas toonud suuremate mudelite läbiproovitud ja testitud omadused üle väiksematele töölaiustele. Selles segmendis kasutatakse sageli madalama keskklassi traktoreid lühikese teljevahe ja mootori väljundvõimsusega alates 160 hj, mis seab niidutehnikale erinõuded. Uue Disco 8500 Trend mudeli väljatöötamisel keskenduti seetõttu stabiilsele kergele konstruktsioonile raskuskeskmega traktori lähedal ning väiksele pöörde- ja veojõu vajadusele.

Seda silmas pidades kuulub põhivarustusse ennast tõestanud, väga vastupidav optimeeritud raskuskeskmega teleskoopvars, kabiinist aktiveeritav Active Float maapinnasurve reguleerimise süsteem ja kiiretoimeline mehaaniline peatumatu põrkekaitse, kusjuures vars pöördub üles ja ületab takistused enne automaatset lähtestamist. Lisaks võimaldab Max Cut niidulati aeglase kiirusega tööpõhimõte niidukil töötada kiirusega 850 p/min; see on traktori jaoks optimaalne kütusesäästlik pöördemomendi näitaja. Peale selle on masinal tipptasemel ajamitehnoloogia individuaalse ajamikaitsega igal niiduüksusel ning uusimad poltidega Walterscheidi ülekoormussidurid.

Uus Disco 8500 C Trend töötati välja spetsiaalselt madalama keskklassi traktorite jaoks ning selle võimsust ja raskuskeset on vastavalt optimeeritud.

Disco 9300 C Comfort ja RC Comfort: tehke rohkem väiksema kütusekuluga

Nüüdsest on Claas asetanud Disco 9300 C Comfort ja 9300 RC Comfort mudelid Disco 8500 seeriast kõrgemale. Tänu optimeeritud raskuskeskmega raamile, tahapoole kallutatud vartele ja aeglase mootorikiiruse põhimõttele, kus vähendatud jõuvõtuvõlli käivituskiirus on 850 p/min, on nüüd võimalik saaki koristada võimsalt ja tõhusalt koos täiendava muljumisega, kasutades kergemat neljasilindrilist traktorit võimsusega alates 180 hj. Lisaks tagavad V-kujulised teraspiid mudelil Disco 9300 C Comfort veelgi suurema läbilaskevõime väiksema kütusekulu juures. Uuel Disco 9300 C Comfort mudelil on ka maksimaalse vastupidavusega Hardox-tugevdusega muljuriplaadid. Muljumise intensiivsust ja laotamislaiust on lihtne reguleerida.

Disco 9300 RC Comfort mudelil on suure jõudlusega rullmuljur lutserni või muude lehtkultuuride, näiteks hirsi koristamiseks, ning sarnaselt uue Disco 8500 RC Trend mudeliga saab sellele lisada innovatiivse käärkäigukastiga topeltrulliajami, mis võeti esmakordselt kasutusele 2023. aastal. Saadaval on ka pikemad vaalutusplaadid materjali laotamiseks võimalikult kitsasse vaalu.   

ISOBUS süsteemiga juhitavate lisafunktsioonide hulka kuuluvad teleskoopharude eraldi tõstmine ja hüdrauliline kaitsekatte kokkuklappimine.

D Disco 1100 Comfort: suurem töölaius ja kasutajasõbralik ISOBUS süsteem

Uuel Disco 1100 Comfort mudelil on töölaiust pikendatud 10,80 meetrini, suurendades haru reguleerimisvahemikku 10 cm võrra. Töölaiust saab hüdrauliliselt vabalt vähendada kuni laiuseni 9,60 m ning kahte haru saab reguleerida eraldi või sünkroonselt. Kombinatsioonis Disco 3600 esiniidukiga tagab see alati optimaalse kattuvuse kitsastel pööretel või nõlvadel töötades.

Vaatamata kahele 3,80 m laiusele niidusõlmele saab niiduki maanteetranspordiks kokku klappida kõrgusele alla 4,00 m.

Mõnes riigis on Disco tootevalikusse lisandunud uus Disco 1100 Comfort töölaiusega 10,90 m.

Selle käsitsemine on muudetud maksimaalselt lihtsaks mudelitelt Disco 9700 ja 1010 tuttavate Comfort hüdrauliliste juhtseadmetega; eraldi juhtimisüksus pole vajalik. Harude tõstmist ja langetamist ning töölaiuse reguleerimist juhitakse hüdrauliliselt või automaatselt programmeeritava põlluotsa juhtimissüsteemi abil, hüdraulilist kaitsekatte kokkuklappimist ja Active Float maapinnasurve süsteemi saab aga mugavalt juhtida programmeeritavate F-nuppudega CMOTION juhthooval või ISOBUS süsteemiga. Active Float maapinnasurve ja harude positsiooni mugavaks reguleerimiseks on lisavalikuna saadaval automaatne nõlval töötamise juhtimise funktsioon.

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Turule saabub üle 100-hobujõuline ATV

Turule saabub üle 100-hobujõuline ATV

Can-Am toob 2025. aastaks turule mudeli Outlander 1000R, mis...

Uudised

Iseseisev platvorm Nexat töötab Amazone väetisekülvikuga

Iseseisev platvorm Nexat töötab Amazone väetisekülvikuga

Amazone ja Nexati koostöös valminud väetisekülvik kanduril o...

Uudised

Krone valmistas uue ja võimekama XDisc heedri

Krone valmistas uue ja võimekama XDisc heedri

Uue XDisc 710 (7,1 m) täiskultuuri heedri läbilaskevõime on...