Menu




Dotnuva Baltic esitleb ribakülvikut Sumo

Uudised 12.07.2024   

Dotnuva Baltic esitleb ribakülvikut Sumo


Dotnuva Baltic esindab alates juulist kõigis Baltimaades Suurbritannias toodetud Sumo mullaharimis- ja külviseadmeid.

Dotnuva keskendub peamiselt Sumo ribakülvikutele.

Ribakülv säästab mulda ja vähendab kulusid. Hinnanguliselt on hektari külvikulu kuni 30% madalam võrreldes traditsioonilise tehnoloogiaga. Lisaks säästab see aega, eriti rapsi külvamisel. Otse- ja ribakülvikute soetamist rahastatakse ka EL toetusprogrammi vahenditest.

Dotnuva Baltic saab nüüd pakkuda usaldusväärset lahendust ka neile põllumajandusettevõtetele, kes soovivad teha esimese sammu säästvama ja taastuva põllumajanduse suunas, kuid pole veel valmis otsekülviks. Sumo ribakülvikute valik ulatub kompaktsetest 3-meetri laiustest rippes külvikutest, mis on ette nähtud väiksemate majandite tarbeks, kuni laiade, 9-meetrise töölaiusega külvikuteni suurtele majanditele.

Dotnuva Baltic tagab Sumo kohustuste täitmise klientidele, kes on soetanud seadmed varasema esindaja käest. Edaspidi saavad kliendid pöörduda kõigi Sumo garantii- ja garantiiväliste hoolduste ning originaalvaruosade ostmisega seotud küsimustega Dotnuva Balticu esindustesse.

Sumo on Suurbritannia juhtiv mullaharimis- ja külvitehnika arendaja ja tootja. Ettevõte toodab uuenduslikku ja vastupidavat tehnikat, masinad on massiivsed ja nende eluiga on pikk.

Suurbritannias alustatakse igal aastal tööd umbes 800 uue ribakülvikuga ning ka Balti riikides kasvab nende arv igal aastal. Eestis, Lätis ja Leedus müüakse aastas kokku umbes 200 sellist masinat. Sumo toodangut eksporditakse paljudesse riikidesse üle maailma ja umbes 30% müüakse Suurbritannias. Põllumeeste seas, kes soovivad ribakülvile üle minna, äratab suurt huvi SUMO tootevalikus olev külvik DTS.

Sumo DTS esindab usaldusväärset ribaharimistehnoloogiat

SUMO DTS (ingl. k Deep Tillage Seeder) ribaharimistehnoloogia aitab üle minna traditsiooniliselt põlluharimiselt loodussäästlikumale otsekülvi põlluharimisele. Ribapõlluharimisel on palju eeliseid – see on kiire, ühe sõiduga külvatakse seemned suurele alale, mistõttu paraneb mulla struktuur, drenaaž ja mulla tihedus. See vähendab kulusid, taastab kõrge saagikuse saamiseks sobiva mullastruktuuri ja mikrofloora ning kaitseb keskkonda süsihappegaasi kadude eest.

Ribaharimine jätab suurema osa ridadevahelisest mullast kündmata, tänu millele suureneb vihmausside populatsioon ja orgaanilise aine hulk mullas, mis omakorda tõstavad mulla viljakust. Lisaks paraneb pinnase drenaaž, vähendades vettimise võimalust. Ribaharimine otse kõrde vähendab pikemas perspektiivis vajadust sügavama põlluharimise järele, sest mulla paranenud struktuur parendab looduslikku drenaaži, suurendab orgaanilise aine hulka mullas, mulla kaalu ja viljakust.

Unikaalse konstruktsiooniga DTS terad ja külviku universaalsus

DTS-ribakülviku terad teostavad üheaegselt mitut toimingut – valmistavad mulla külviks ette, külvavad ja väetavad ning tihendavad mulda sama sõidu ajal. Unikaalseid DTS-i teri juhib konstantse voolusurvega hüdrauliline süsteem, terad paigaldatakse sõltumatult ja seetõttu kopeerivad need suurepäraselt pinnase kontuuri ning panevad seemned mulda ühtlaselt.

Sumo DTS tehnoloogias mängivad olulist rolli taimejäänused, mis tagavad kriitilistel aastaaegadel mullale katte. Kate kaitseb mulda erosiooni eest ja aitab soojal aastaajal vähendada vee aurustumist. Lisaks parendab see pinnase reljeefi omadusi ning lagunedes rikastab mulda orgaanilise ainega, olles väärtuslikuks toiduallikaks vihmaussidele ja mulla mikroorganismidele, mis omakorda on olulised mulla tervisele ja struktuurile.

DTS on ainulaadne universaalne külvimasin, millega saab külvata erineva ettevalmistusega mulda – otsekülv kõrde, minimaalselt haritud mulda ja traditsiooniliselt ettevalmistatud küntud mulda. Suurbritannias väljaarendatud ja toodetud DTS-ribakülvikule on paigaldatud originaalne ja ainulaadne Orga dosaator, mis võimaldab doseerida erinevaid seemneid ja väetisi erinevate normide järgi, muutes selle seadme veelgi universaalsemaks.

 





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Uus profi on ilmunud!

Uus profi on ilmunud!

Loe värskest numbrist:

Uudised

Kuhni muutumatu kambriga press saab kileköitmise

Kuhni muutumatu kambriga press saab kileköitmise

Kahe rulliga kileköitmine on Kuhn Farm Machinery FB 3130 muu...

Uudised

Krone lisab GX haagiste valikusse 36 m³ mudeli

Krone lisab GX haagiste valikusse 36 m³ mudeli

GX 360 Plus on kompaktne universaalhaagis, mis sobib teravil...