Menu




Ametisse astub Claasi uus boss

Uudised 03.06.2020   

Ametisse astub Claasi uus boss


Cathrina Claas-Mühlhäuser asub tööle uue juhina ettevõttes, kus töötas eelmisel aastal üle 11 400 inimese kogu maailmas ja mille käive oli 3,8 miljardit eurot.

Claasi perekonna kolmandasse põlvkonda kuuluv Cathrina on nimetatud ettevõtte aktsionäride komitee esimeheks, kes seab ettevõtte strateegilise suuna ja teeb tihedat koostööd kontserni juhatusega. Ta saab endale ameti isalt Helmut Claasilt, kes jätkab pärast 25 aastat ettevõtte roolis nüüd auesimehena.

Helmuti juhtimisel suurendas Claas oma rahvusvahelist kohalolekut ning firma ametlik pressiteade tõstab esile uusi tootmis- ja müügikohti, mis avati Indias, USA-s, Venemaal, Hiinas ja Lõuna-Ameerikas.

Helmuti pikaajaline töö pereettevõtte juhina langeb kokku ka lipulaeva Lexion kombaini väljatöötamisega (käivitati 1995. aastal) ja liikurhekseldi Jaguar eduka arendamisega.

Oluliseks strateegiliseks verstapostiks oli 2003. aastal Prantsuse traktoritootja Renault Agriculture omandamine. 1997. aastal hakkas Claas Euroopas turustama Cat Challengeri linttraktoreid enda masinatena. Viis aastat hiljem ostis AGCO Claasilt linttraktorite äri.

Claas töötas oma Xerioni kontseptsiooni välja juba ammu enne selle esitlemist 1993. aastal. Pärast linttraktorite äri kaotamist suunas ettevõte oma tähelepanu kiiresti taas rehvidele.

Xerioni ja Claasi jaoks oluline strateegiline verstapost oli Renault traktorite äri omandamine 2003. aastal. See sillutas teed Claasi traktorite tippmudeli, 335 hj Xerion 3300 turuletoomisele 2004. aastal.

Ettevõte on juba aastaid varustanud kombainid oma Terra Trac (TT) kummilintidega ning hiljutiste arengusuundade põhjal pakkunud neid ka teostele masinatele, näiteks hiljuti turule tulnud Jaguar Terra Trac liikurhekselditele (653hj 960TT ja 925 hj 990TT).

Claas on jälle tagasi linttraktorite valdkonnas uute 355 hobujõuliste Axion 930 TT ja 445 hobujõuliste Axion 990 TT traktoritega. On lootust, et neljarattaline Xerion Trac TS (490 hj 4500 ja 530 hj 5000), mida esitleti eelmise aasta novembri Agritechnical, aitab tal konkureerida mudeliga Fendt MT.





gallery image
gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Prantsusmaalt pärit startupi Seederal elektritraktori protot...

Uudised

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

Investeering AGCO Linnavuori tehasesse Nokias loob tehasele...