Menu




Autonoomne saagikoristuskomplekt jõuab müügile

Uudised 15.12.2020   

Autonoomne saagikoristuskomplekt jõuab müügile


Iseliikuvate kombainide operaatorid saavad nüüd kaugjuhtimisega opereerida traktorit, millel on koristatud saagi jaoks taga haagis.

Kõik suured tootjad autonoomsete lahenduste kallal, mis võimaldavad kombaini operaatoril juhtida ka haagistraktorit, kuid esimesena toob töötava süsteemi turule Lõuna-Dakotas asuv Raven Applied Technology (Raven Industriesi divisjon).

Integreeritud ja hõlpsasti installitav järelturu lahendus AutoCart töötab tahvelarvutipõhise kasutajaliidese kaudu. See ühildub iPadiga, Androidiga ja Windowsiga. Kui põllupiir ja mahalaadimiskohad on sisestatud, saab kombaini operaator reguleerida traktori kiirust ja jälgida selle asukohta kaugjuhtimise teel.

Kaamera ja radarisüsteemidega varustatud traktor mitte ainult ei sõida iseseisvalt üle põllu, vaid sünkroniseerib oma tööd kombainiga.

Raveni ilma juhita põllutehnoloogia esimese turule jõudnud lahenduse töötas tegelikult välja Põhja-Ameerika ettevõte Smart Ag. Farm Progress Show 2018. aasta väljaandes nägime prototüüpi töötamas John Deere 8230R-l.

Raven Industries omandas Smart Ag 2019. aasta lõpus ja kuigi uus omanik loodab lähitulevikus välja töötada teiste kaubamärkide ja mudelite jaoks jälgitava autonoomse süsteemi, on esimene kommertssüsteem saadaval ainult John Deere 8R seeria traktoritele. Seda on testitud mitmete erinevate põllukultuuride, sealhulgas suhkrupeediga.

Raveni peamine eesmärk on järgmisel aastal Põhja-Ameerika, kuid järgmise paari aasta jooksul võib see tehnoloogia ka Euroopasse jõuda.

Ettevõte kavatseb lähitulevikus turule tuua veelgi autonoomseid lahendusi. Üks neist on Dot autonoomne pritsimis-, külvi- ja väetiseplatvorm, mille Raven Industries omandas, kui ostis 2020. aasta märtsis Dot Technology Corp-i.

 





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Uus elektritraktor Prantsusmaalt

Prantsusmaalt pärit startupi Seederal elektritraktori protot...

Uudised

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

AGCO investeerib Soome mootoritehasesse 70 miljonit eurot

Investeering AGCO Linnavuori tehasesse Nokias loob tehasele...