Menu




Wihuri Agri esitles uuemat viljakoristustehnikat

Uudised 21.08.2023   

Wihuri Agri esitles uuemat viljakoristustehnikat


Vändra AS põllul toimus 17. augustil põllupäev, kus sai näha viljakoristuse tehnikat alates teraviljakombainist teleskooplaadurini.

Põllul koristasid talinisu John Deere teraviljakombainid X9 1100 ja T670i.

X9 kombain töötas põllul HD40X heedriga, andes keskmiseks saagikuseks hektari kohta 6 tonni. John Deere’i kombainide lipulaeva X9 tootlikkus on enam kui 100 tonni tunnis ja terakadu jääb alla 1%. Erakordselt laia kerega kaksikrootorkombain X9 tagab madala energiakuluga viljapeksu, separeerimise ja puhastamise. X9 peksumasina laius on 1,72 m, mis on konkurentsitult kõige laiem turul saadaolevatest masinatest. See võimaldab masinale automaatselt ka suurima sõelapinna, milleks on 7 ruutmeetrit.

Masin põhineb kahe rootori kontseptsioonil. Rootorid on 3,5 m pikkused ja nende diameetriks on 60 cm, mis on samuti suurimad omas klassis. Terapunkri suurus on 16 200 liitrit, vilja väljalaadimise kiirus on 186 liitrit sekundis. Masin on varustatud uue John Deere Powertech PSS 13,6 liitrise mootoriga, mis arendab kombainile maksimaalselt 690 hobujõudu. See kombain teeb töö ära väikseima kütusekuluga; transpordil 17 liitrit tunnis ja põllul 12 liitrit hektari kohta. Eraldi märkimist väärib kombaini väga hea põhukvaliteet, mis on võimalik tänu suurepärasele 124 noaga põhupeenestile.

Vilja vedasid põllult ära Bergmann GTW 430 ümberlaadimishaagis ja Tatra Phoenix veok. Tatra veoki ainulaadne alusvankri konstruktsioon ei vaja kalluri kerede paigaldamiseks täiendavat vaheraami ja sõltumatult vedrustatud poolteljed koos õhkvedrustusega võimaldavad suurendada transpordikiirust ja seeläbi kogu transpordimahtu. Just viljaveo kiirus on sageli viljakoristuse kõrghooaja võtmeteguriks. Tatra Phoenix veok on varustatud Fliegl 40 m3 kastiga, võimaldades kiiret ja suuremahulist vilja äravedu põllult.

Vändra AS tehnikapargis on Tarta veok juba eelmisest aastast asendamatu nii silo- kui viljavedudel. Vändra AS juhatuse esimees Margus Lepp on Tatra veokiga väga rahul ja ütles masina kohta nii: ”Sooviksin, et mu majapidamises oleks neid rohkem. See teeb asja kiiremaks, efektiivsemaks ja paindlikumaks, sest traktorid saavad teha oma toimetusi ja ei pea transpordiga tegelema.” Ürituse kohta sõnas Lepp, et see oli hea võimalus näha ja proovida kõiki masinaid otse oma põllul.

Peale viljakoristust demotasid põllul John Deere ruloonpress V451R ja suurpakipress L634. Erilist huvi pakkus just suurpakipress tänu oma suurele töölaiusele, tootlikkusele ja efektiivsusele. Suurtootjatele suunatud suurpakipress võimaldab optimeerida nii pakkide transporti kui ka ladustamist.

Põhupakid kogus põllult kokku Kramer teleskooplaadur KT457. Laaduri tõstevõime on kuni 4500 kg, tõstekõrgus 7 meetrit.

Põllupäeval vajamineva elektri tootis Wihuri Tehnika 140 kVA võimsusega generaator. John Deere’i diiselmootoriga generaator on varustatud ilmastikukindla korpusega, mis peab vastu ka kõige raskemates tingimustes.

Peale viljakoristust alustas põllul tööd Väderstadi 5 m TopDown kultivaator, mis on varustatud BioDrill peenseemnekülvikuga. Tutvumiseks oli väljas ka uus Väderstadi randaal Carrier 725 XL ja seemnekülvik Spirit 600S.

Wihuri Agri müügijuht Marek Peensalu on üritusega rahul: ”Wihuri meeskond tänab kõiki kliente, kes kiirel koristusajal leidsid aega tulla meie suurepäraste toodetega tutvuma. Wihuri OÜ meeskond varustab põllumehi tipptasemel saagikoristusmasinatega ja pakub kvaliteetset hooldust üle Eesti. Meie eesmärgiks on olla nr 1 saagikoristuspartner oma klientidele.”

 

 

 

  





gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

Uued suurema klassi H-seeria harvesterid ja forvarderid näit...

Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...

Uudised

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses järjeko...