Menu




Bayer MagicScout Air: droon hindab põllu seisukorda

Uudised 31.10.2023   

Bayer MagicScout Air: droon hindab põllu seisukorda


Bayeri MagicScout Air tehnoloogiaga saavad põllumehed oma saaki õhust kiiremini hinnata drooni abil.

Näiteks taimekaitsemeetmete rakendamiseks on vajalik korrapärane põlukontroll, mis on aeganõudev ja nõuab agronoomilisi teadmisi.

Bayeri MagicScout Airiga saavad põllumehed kasutada lihtsalt juhitavat ja kuluefektiivset drooni, et oma saaki õhust kiiremini hinnata. Tänu intuitiivsele lennujuhtimisrakendusele pole kaameradroonide põllumajanduses kasutamiseks vaja peaaegu mingeid eelteadmisi. Pärast drooni ühendamist MagicScout Airiga planeerib rakendus automaatselt lennu soovitud välja kohal. Vajadusel saab marsruuti kohandada, näiteks sihtida teadaolevaid probleemseid kohti.

Droon käivitub ühe nupuvajutusega, kogub plaanitud teekonnapunktides pilte ja naaseb seejärel täiesti automaatselt, ilma et kasutaja peaks sekkuma. Pärast lendu kantakse kõik fotod nutitelefoni, hinnatakse ja tulemused tehakse kättesaadavaks MagicScouti rakenduses.

Rakendus toetab peamiselt DJI algtaseme droone nagu DJI Air 2S või DJI Mini 3 Pro. Need on varustatud kõrge eraldusvõimega kaamerate ja töökindlate anduritega ning pakuvad seega optimaalset alust kasutamiseks põllumajanduses.

Magic Scouti intelligentsed pildituvastusmudelid hindavad pärast lendu näiteks maapinna katet. Põllukultuuride ja umbrohtude protsentuaalne võrdlus aitab raskesti ligipääsetavates piirkondades tuvastada suuremaid umbrohupesi, haljasaine analüüs aga annab teavet väetamise kohta. Põllukultuuride tuvastus aitab jälgida põllu tärkamist või näidata tehnilistest probleemidest tingitud liigset külvi ja külvamata jäänud alasid.

Bayeri MagicScout Air droonitehnoloogia on saadaval alates 2024. aastast.





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Maailma juhtiv väikelaadurite tootja Avant tõi turule kolman...

Uudised

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

Uued suurema klassi H-seeria harvesterid ja forvarderid näit...

Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...