Menu




Claas XERION 12.650 Terra Trac on aasta traktor 2024

Uudised 17.11.2023   

Claas XERION 12.650 Terra Trac on aasta traktor 2024


Tõmbejõud, mugavus, ühenduvus ja jätkusuutlikkus – need olid argumendid, mis veensid žüriid andma rahvusvahelise aasta traktori 2024 auhinna Claasi traktorile Xerion 12.650 Terra Trac.

Mudelit tutvustati 2023. aasta suvel tunnustatud auhinna põhikategoorias, kus see edestas kolme konkurenti.

Xerioniga on Claas olnud juba 25 aastat üks teenäitajaid suurte traktorite tootmises. Äsja välja töötatud uus seeria Xerion12, mille mootorite võimsus on kuni 653 hj, tuli turule 2023. aasta suvel. Sellel mudelil on ülitõhus mootori madala pöörlemissagedusega ajami kontseptsioon 2.0, juhiabisüsteem CEMOS, võimas kuni 537 l/min hüdropump ja uus avar neljapunktivedrustusega kabiin. Lisaks on Terra Trac mudelid varustatud ettevõttelt Claas Industrietechnik pärit äsja välja töötatud amortisaatoritega roomikutega, mis muudavad need masinad tugevamaks.

Kuid tänu Xerion 12 seeria tasakaalustatud (50:50) raskusjaotusele on selle tippmudel Xerion 12.650 Terra Trac tõeline spetsialist kõige raskematel tõmbamistöödel kõigis kiirusvahemikes – nii kultivaatori, ketasäkke, adra, külviku kui ka haagise ees. „Vaatamata selle käsutuses olevale tohutule võimsusele ja võimsatele mõõtmetele on Xerioni väga lihtne käsitseda, kuna sellel on uusima põlvkonna astmeteta jõuülekanne CMATIC (...) nelja mehaanilise vahemikuga ning seda toetavad iseõppiv juhiabisüsteem CEMOS ja andmesisend, mis optimeerivad jõuülekannet, veojõudu ja ballasti – see annab selgeid eeliseid nii jõudluses kui ka kütusekulus,“ ütleb žürii.

Suurim tunnustus Xerioni 25. juubeliaastal

„Tõhus veojõud on alati olnud kindel osa meie traktorite DNA-st, “ selgitab dr Martin von Hoyningen Huene, Claasi kontserni tehnoloogiajuht, kes vastutab traktorite ja tööseadmete haru eest. „Siin paistab silma just Xerion oma nelikveo kontseptsiooniga, mis on kompromissitult tõhus ja isegi mitmel ülesõidul pinnasesõbraliku veojõuülekandega. Seeria Xerion 12 jaoks võtsime aluseks Xerioni klientidele kogu maailmas teada-tuntud tugevad küljed, arendasime neid edasi ning kombineerisime need Terra Traci 25-aastase arendus- ja tootmiskogemustega – tulemuseks ongi see igati tugev ja veenev kontseptsioon. See, et Xerion, mille olemasolu eest võlgneme tänu Helmut Claasile isiklikult, saab nüüd – esimest korda oma 25 turulolekuaasta jooksul – aasta traktori auhinna, näitab kogu meie arendustiimi edukust.“

Seerias Xerion 12 on kaks mudelit: 12.590 ja 12.650, mida toodetakse globaalse turu tarbeks nii Terra Trac kui ka ratastega Trac-versioonis, Claasi põhitehases Harsewinkelis. Kuuesilindrilised 15,6-liitrised Mercedes-Benzi mootoritel on heakskiit hüdrogeenitud taimeõlidega kasutamiseks – iga uue masina paak täidetakse juba tehases jäätmetest ja jääkmaterjalidest toodetud jätkusuutliku kütusega.

 

Nii masinas kui sellest väljaspool olev uusim digitaalse põllumajanduse tehnoloogia tähendab automaatse roolimise, sektsioonjuhtimise, muutuvkoguste ja automaatse dokumenteerimise võimalust, lisaks saab masinat ja protsesse optimeerida süsteemiga CEMOS. 2024. aasta lõpust alates on seeria Xerion 12 ka senisest veelgi ühendatum tänu platvormile Claas Connect, mis on ühtlasi alus edasiseks arenguks äärmiselt automatiseeritud tööprotsesside ja isegi autonoomsuse suunas.





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Maailma juhtiv väikelaadurite tootja Avant tõi turule kolman...

Uudised

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

Uued suurema klassi H-seeria harvesterid ja forvarderid näit...

Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...