Menu




Horsch esitleb uut külvitehnoloogiat

Uudised 19.01.2024   

Horsch esitleb uut külvitehnoloogiat


Horsch laiendab külvitehnoloogia valikut täiesti uute masinatega ja ka uuendustega mitmetele tuntud masinatega.

Avatar SL

Horschi kinnitusel on juba tuntud, poolrippes otsekülviku Avatar uus 3-punktiline variant mõeldud töötama multšikülvi tingimustes.

Reavahed 25 cm või 30 cm peaksid vabastama tee mehaaniliseks umbrohutõrjeks. Et saavutada seemendi surve 240 kg ühe seemendi kohta, pakutakse hüdraulilist kaaluülekannet. Lisavarustusena on saadaval ka nn puhastustähed, mida saab reguleerida individuaalselt soovitud sügavusele. Avatar SL-i saab valikuliselt varustada ka selektiivtoruga. See tähendab, et ühelt poolt saab seemendeid vaheldumisi toita kahe erineva kultuuriga ja teisest küljest on võimalik külvata kahekordse reavahega. Praktikas võib näiteks teravilja külvata 25 cm rea laiusega ja sojauba 50 cm rea laiusega.

Versa KR

Horschi sõnul iseloomustab mehaanilist külvikut Versa 3 KR eelkõige elektriajam. 12,5 ja 15 cm põhjal saab määrata erinevaid reavahesid. Külvipaagi põhiversioon mahutab 900 liitrit ja seda saab kahes etapis laiendada kokku 1500 liitrini. Uudne on ka hüdrauliline seemendi rõhu reguleerimine, mis võimaldab muuta seemendi rõhku traktori kabiinist vastavalt töötingimustele.

Versa 6 SW

6-meetrine rootoräkke-külviku kombinatsioon Versa 6 SW koosneb neljast tööpiirkonnast: rehvipakker, rootoräke ja järelkombinatsioon pakkeri ja TurboDisc seemendist. Reavahe saab valida vahemikus 12,5–15 cm, saadaval ühe või kahe paagiga. Topeltpaagi maht on 5000 liitrit jaotusega 60:40, ühepaagilise maht 4000 liitrit. Valikulise õlijahutiga puhur on integreeritud otse paaki. Näiteks saab vältida väetise kleepumist kastes või niisketes külvitingimustes.

Pronto 7DC

Tänu uuele raamikontseptsioonile on Pronto 7 DC varasematest ketaskülvikutest kergem. Kiirele ja tõhusale külvile peaks kaasa aitama ka töölaius 7,20 meetrit. Nagu eelkäijalgi, on MiniDrilli varustusest erinevaid versioone. MiniDrilli saab kasutada teise või kolmanda paagina seemnete, väetise või mikrograanulite jaoks. Uuel Pronto 7 DC-l on kaasas kas TurboDisc seemendi või uus ParaDisc seemendi.

Maestro TX

Maestro TX

Eelmisel aastal esitletud Maestro TX on 3-punktilise kinnitusega täppiskülvik, mis on saadaval töölaiusega 2,60-4,80 m. Isegi sõidukiirustel 15 km/h peaks olema võimalik täpne seemnepaigutus koos optimaalse seemne muldapanemisega.

Masin on standardvarustuses hüdraulilise libiseva teleskoopraamiga, nii et näiteks Maestro 6 TX-l saab kõiki tavalisi reavahesid vahemikus 45–80 cm seada 5 cm sammuga. Lisavarustusena on saadaval 1300-liitrine väetisepaak standardse poole külje väljalülitusega. Doseerimine toimub AirSpeed ülerõhusüsteemi kaudu.

 





Sind võivad huvitada ka need artiklid


Uudised

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Avant tõi turule kõige pikema tööajaga uued elektrilised väikelaadurid

Maailma juhtiv väikelaadurite tootja Avant tõi turule kolman...

Uudised

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

John Deere toob turule uued H-seeria metsamasinad

Uued suurema klassi H-seeria harvesterid ja forvarderid näit...

Uudised

GALERII! Maamess algas!

GALERII! Maamess algas!

Vaata ülevaadet Maamessi esimesest päevast. Galerii leiad a...