Menu




Mercedes-Benz uus Concept EQT – kvaliteedi teenäitaja väikebusside klassis

Auto 12.05.2021   

Mercedes-Benz uus Concept EQT – kvaliteedi teenäitaja väikebusside klassis


Mercedes-Benz Vans laiendab oma mudelivalikut, tuues turule uue auto peredele, spordifännidele ja kõigile teistele, kellele meeldib aktiivselt vaba aega veeta.

Mercedes-Benz Vans annab uue Concept EQT-ga aimu, milline saab olema uu premium-klassi väikekaubik. Ideeauto, mis on väga lähedane tootmisesse mineva seeriamudeliga, pakub rohkelt ümber seadistatavat ruumi kuni seitsmele reisijale ja avarat pakiruumi, Mercedes-Benzile omast disaini ja esinduslikkust, mugavust, funktsionaalsust, ühenduvust ja ohutust. Mercedes-Benz Vans kasutab V-klassi edu valemit, viies selle kompaktsemasse formaati ja tuues premium-klassi autode kvaliteedi väikekaubikute segmenti. Concept EQT ühendab parimal tasemel mugavuse ja kompromissitu funktsionaalsuse elektrilise sõidurõõmuga.

,,Me jätkame oma teed elektrimobiilsuse liidripositsiooni suunas, pakkudes tulevikus elektrisõidukit ka selles segmendis," ütleb Marcus Breitschwerdt, Mercedes-Benz Vansi juht.

Mercedes-Benzi tunnuslik väärikas disain

Concept EQT on kohe tuvastatav kui Mercedes-EQ perekonna liige. Selle disaini iseloomustavad tasakaalus proportsioonid ning voolujoonelised pinnad. Jõuline õlavöö ja efektsed rattakoopad rõhutavad veelgi võimsust ja emotsionaalset veetlust. Kapott läheb sujuvalt üle iseloomulikuks LED-tuledega Black-panel esipaneeliks, millel kumab Mercedese tähemuster. Eri suuruses 3D-efektiga tähti leiab ka igalt poolt mujalt – alates kõrgläikega 21-tollistest valuvelgedest kuni panoraamkatuse ja elektrilise rulani. Ühtlasi ühendab esimesi ja tagumisi LED-tulesid valgustriip. Koos läikivmusta värvkattega loob see vaimustava kontrasti, mille tulemuseks on eriti kvaliteetne üldmulje.

,,Concept EQT on uus ja terviklik väikebuss, mille kujustus on selgelt kantud “Sensual Purity” disainikeelest," sõnab Gorden Wagener, Daimler Groupi peadisainer.

Concept EQT sõitjateruum on sama emotsionaalne ja stiilne nagu välisdisain – seda iseloomustab valge ja musta kontrast. Istmetel kasutatakse valget nappa-nahka; istme keskosa punutud polster on valmistatud taaskasutatud nahast. Eriti pilkupüüdev on efektse disainiga näidikupaneel.

Intuitiivne ja iseõppiv MBUX multimeediasüsteem

MBUX multimeediasüsteemi (Mercedes-Benz User Experience) saab mugavalt kasutada armatuurlaua keskel asuva puuteekraani kaudu, Touch control puutetundlike nuppudega roolirattal ja lisana ka “Hey Mercedes” hääljuhtimisega. MBUXi muudab unikaalseks õppimisvõime. Muu hulgas oskab MBUX tänu ennetusfunktsioonidele arvata, mida juht järgmisena teha soovib. Näiteks kui tavaliselt helistatakse reede õhtul koju sõites autost kellelegi, kuvab süsteem sel päeval ekraanile antud telefonikontakti. MBUXi tähelepanuväärsete võimaluste hulka kuuluvad veel koos Mercedes me connectiga pakutav reaalaja-liiklusteave ja üle-õhu-tarkvarauuendused.

Spetsiaalsetele seadetele ja kuvarežiimidele annab ligipääsu EQ-ikoon kõrgresolutsioonis mutimeediaekraanil. Sealt näeb näiteks laadimispinget, lahkumisaega, energiavoolu- ja kuludiagramme.

Maksimaalne funktsionaalsus, kohanduvus ja stiil

Concept EQT (pikkus/laius/kõrgus: 4945/1863/1826 millimeetrit) mõlemal küljel on eriti lai liuguks, mis muudab mugavaks liikumise kahele täismõõdus istmele kolmandas reas. Teise ritta mahub kõrvuti kolm lapseistet. Auto täidab valgusega suur panoraamkatus. Kui näiteks lapsevankri, koerte transpordikasti või muu vabaajavarustuse jaoks läheb tarvis veelgi suuremat pakiruumi, saab kolmanda istmerea täielikult kokku klappida või eemaldada.

Ideeauto demonstreerib oma ruumikust ja mitmekülgsust peredele ja aktiivse eluviisiga inimestele, kellel on palju pagasit või spordivarustust, ühe üsna üllatava varustusega – pakiruumis asuva elektrilise rulaga. Elektrirula on paigutatud topeltpõranda sisse pleksiklaasist kaane alla. Alumiiniumhoidikus olev elektrirula on ka ise alumiiniumist valmistatud.

,,Concept EQT näitab, kuidas väikebusside segmendis saab ruumikuse ja maksimaalse ümberseatavuse kombineerida stiilse mugavusega. Meie tulevane T-klass on tõeline multitalent, mille abil võidame uute kliendigruppide tähelepanu ja muutume jätkusuutlikumaks," ütleb Marcus Breitschwerdt.

Jõuab turule järgmisel aastal

Uus T-klass, mis jõuab turule 2022. aastal, täiendab Mercedes-Benzi väikekaubikute valikut koos äriklientidele suunatud Citaniga. Citani esitletakse koos täiselektrilise versiooniga veel sel aastal. Eraklientidele mõeldud täiselektriline mudel järgneb järgmisel aastal.

Allikas: Silberauto

 

 





gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Auto

Kas Porsche linnamaastur sobib põllule?

Kas Porsche linnamaastur sobib põllule?

„Proovisõidupäeva hommikul mõtisklesin, et milline põllumees...

Auto

Peugeot Expert Dangel 4x4: korraga põllul ja kontoris

Peugeot Expert Dangel 4x4: korraga põllul ja kontoris

Peugeot Expert on multifunktsionaalne valik inimesele, kelle...

Auto

Kompaktkaubik Proace City:  terve tonn kaupa

Kompaktkaubik Proace City: terve tonn kaupa

Kompaktkaubik Proace City on Toyota väikeste tarbesõidukite...