Menu




Uus Ford Ranger Raptor saab 284 hj V6 bensiinimootori

Auto 28.02.2022   

Uus Ford Ranger Raptor saab 284 hj V6 bensiinimootori


Uue 2022. aasta pikapi võimsam versioon saab F-150-st inspireeritud uue välimuse ja olulise hüppe võimsuses.

Fordi pikap Ranger Raptor on vahetanud oma 2,0-liitrise turbodiiselmootori oluliselt võimsama 3,0-liitrise bensiini-V6 vastu ja läbinud radikaalse ümberkujunduse, mida mõjutas USA turu F-150 Raptor.

Uue neljanda põlvkonna Rangeri esimese versiooni tarned algavad Euroopas suve lõpus. 2021. aastal avalikustatud standardveok järgneb selle aasta lõpuks.

Uus 3,0-liitrine kahe turboga bensiinimootoriga V6 annab välja 284 hj, mis on 74 hj enam võrreldes eelmise nudeliga. Kuigi Ford ei ole veel jõudlusnäitajaid avaldanud, peaks uus Raptor julgelt üle olema eelmisest versioonist, mis vajas 100 km/h saavutamiseks 10,1 sekundit. Samas on alates 2023. aastast uues Raptoris saadaval ka praegune 2,0-liitrine diiselmootor.

Nagu ka eelmise Raptori puhul, ulatuvad tavapärase Rangeri modifikatsioonid jõuülekandest palju kaugemale. Šassii on maastikusõiduomaduste ja vastupidavuse parandamiseks põhjalikult läbi vaadatud, kasutades kogu ulatuses uusi kinnitusi ja tugevdusi, pikendatud käiguga vedrustust koos madalama hõõrdumisega Fox amortisaatoritega ja 2,3 mm paksuse terasest alusplaadiga, mis on kaks korda suurem tavalise Rangeri omast.

Raptor saab ka uue elektrooniliselt juhitava kahekäigulise ülekandekasti, lukustatava diferentsiaali ees ja taga ning kokku seitse sõidurežiimi: kolm maanteel ja neli konarlikul maastikul.

Visuaalsed täiustused toovad võimsa iluvõre, laienevad rattakoopad, 17-tollised valuveljed, mis on ümbritsetud turskete universaalrehvidega ja hulgaliselt tuuletakistust vähendavaid kujundusdetaile. Raptori sees on "reaktiivhävitajatest inspireeritud" istmed, oranžid kaunistused ning õmblused.





gallery image
gallery image

Sind võivad huvitada ka need artiklid


Auto

Kas Porsche linnamaastur sobib põllule?

Kas Porsche linnamaastur sobib põllule?

„Proovisõidupäeva hommikul mõtisklesin, et milline põllumees...

Auto

Peugeot Expert Dangel 4x4: korraga põllul ja kontoris

Peugeot Expert Dangel 4x4: korraga põllul ja kontoris

Peugeot Expert on multifunktsionaalne valik inimesele, kelle...

Auto

Kompaktkaubik Proace City:  terve tonn kaupa

Kompaktkaubik Proace City: terve tonn kaupa

Kompaktkaubik Proace City on Toyota väikeste tarbesõidukite...